33 SARAJEVSKE BOBE

| 08/04/2018

Gledam nas nešto kolko smo se zblahnuli oko one žičare, isto djeca što su im obećavane šarene laže pa odjednom dobili pravo lizalo. Lijepo mi nas nešto žao, a i drago mi zbog nas što smo se svi vako obradovali nečem. Čude nam se što nam je to tolko zabremedet, pogotovo ovaj narod što se svakvih čuda po dunjaluku nagledo pa mu ova naša mala uspinjača i nije nešto haman ha.

Nama, bome jest, itekako sa one 33 gondole što se vrte u krug baš ko bobe na tespihu, ne budi primjenjeno. Pustite nas , dina vam, da malo oćejfimo, nemojte nam se plaho ibretit, ipak je ovo za nas malo više od lifta do Trebevića i nazad.

Šta je ovaj jadni narod sve predevero i preko glave prebacio, a mnogi i glavom, jal zdravljem platio da bi opet dočekali ovaj dan i dane koji dolaze. I niko živ nemere razumjet vliku, haman djetinju radost nas koji pamtimo i bolja i gora vremena u Sarajevu, i koji su sav onaj dever izdeverali i u pameti, a bome i u gradu i državi ostali da dočekaju da se zavrte ove 33 bobe na sarajevskom tespihu.

Foto: Gorstak na salasu

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.