AFERIM

| 11/01/2018

Plaho godi insanu primat čestitke i aferime. Nedo Bog da sam mlađi, morebit bi se i pohasio od v’like pažnje i hvale. Sve u svoje vrijeme i na vakat, bezbeli. Nego sam vam ovo hotio rijet:

Sa’će treća godina od kako niko nije ni znao zame. Haj što nije znao inekako , al što sam tad mislio da je sve otišlo u helać i da nije ostalo ni ciglog insana, samo pasjaluk, pogan i krmaluk. Da sam tad umro i da je hodža pito hoćemo li mu halalit i svi rekli halalosum, ja bi, meščini, usto i reko ne halalim ti Uzeire što nisi znao da još ima bukadar insana na čijim plećima stoji ovaj naš Dunjaluk, a još više onih koji su zaključali taj insanluk u sebi da im paščad ne bi pljuvala po njem.

Zbog takvih i pišem, evo ima više od tri godine, i prizivam ljudskost u ljudima.

Ovo nisu priče o starim vremenima kad je sve bilo bolje. Ovo su priče o insanima i hajvanima kojih je vazdan bilo i biće. I ko god uzme da pročita za njeg ima nade, a ko nalazi mahane i razloge da ne čita, nek mu je Bog na pomoći, a nama sa njim. Nije džabe rečeno da lijepa riječ gvozdena vrata otvara, a lijepa riječ nam nikad nije bila potrebnija ko u ovom vaktu sebičnih i gvozdenih srca.

Fala vam svima, ovako đuture, jer šta mi je čestitki došlo ne znam hoću li ih stić pročitat a kamoli odgovorit.

Nećete mi zahatorit, bezbeli.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.