AVAZ: VISOKO PONOVO ŽIVI ZA RUKOMET

| 14/01/2019

Cilj je za 65. rođendan donijeti titulu u ovaj rukometni grad, tako da je igrački kadar pojačan reprezentativcem BiH Muhamedom Toromanovićem

Nekadašnji rukometni as visočke Bosne i bivši reprezentativac BiH Edhem Sirćo, koji je trenutno trener vodećeg tima Premijer lige BiH, poznatom sportskom kolektivu iz Visokog vraća stari sjaj. Nakon povratka u Premijer ligu BiH, RK Bosna prošle je sezone bio šesti u prvenstvu i igrao finale Kupa BiH, a u minuloj polusezoni otišao je nekoliko koraka naprijed.

Poslije najbolje polusezone u posljednjih 20 godine, u kojoj je Sirćo trasirao put RK Bosna da prvi dio sezone završi na diobi prvog mjesta s Gračanicom, Visoko ponovo živi za rukomet.

Cilj je za 65. rođendan donijeti titulu u ovaj rukometni grad, tako da je igrački kadar pojačan reprezentativcem BiH Muhamedom Toromanovićem, koji igra na poziciji pivota.

Edhem Sirćo rođen je 20. septembra 1973. godine u Visokom. Bivši je rukometni reprezentativac BiH. Igrao je na poziciji desnog beka, a osim što je nastupao za RK Bosna Visoko, branio je boje i Bosne iz Sarajeva, Izviđača i Sloge iz Doboja.

U svojoj igračkoj karijeri više je igrao u Ligi prvaka, EHF Kupu i Čelendž kupu, te je više puta osvajao prvenstvo BiH i Kup BiH.

avaz.ba

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.