BEBE ROĐENE U FEBRUARU SU POSEBNE ZBOG OVIH PET RAZLOGA

| 06/02/2019

Ako je vaše dijete rođeno u februaru ili bi se u njemu tek trebalo roditi, imate nekoliko razloga za veselje.

Vaša beba posebna je već zbog toga što je rođena u najkraćem mjesecu u godini.

Osim toga, zima se uskoro primiče kraju što znači da slijedi toplije doba godine kada ćete moći uživati na svježem zraku i u dugim šetnjama.

Statistički podaci i istraživanja su otkrili još neke razloge zbog kojih se možete smatrati pravim sretnicima ako imate dijete rođeno u februaru.

1. Možda će postati košarkaši

Prema istraživanju provedenom na Harvardu 2006. godine, a koje je analiziralo podatke o 21 hiljadi djece širom svijeta, ona rođena u februaru su u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 mjeseci u godini.

Trebate dokaz da bi vaše dijete moglo postati uspješan košarkaš ili košarkašica? Michael Jordan rođendan slavi 7. februara.

2. Imaju dobre šanse da završe fakultet

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska djeca uspješnije u testovima inteligencije.

3. Zanimat će ih umjetnost

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Riba, a ta dva horoskopska znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Čak i ako ne vjerujete u astrologiju, Ured za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrio je podatak da su ljudi rođeni u februaru češće od drugih umjetnici.

4. Mogle bi biti zvijezde

Jedna studija objavljena u časopisu Journal of Social Sciences pokazala je da je velik broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolija.

To su Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsjednika poput Abrahama Lincolna (12. februara) i Ronalda Reagana (6. februara).

5. Što god radili, bit će zadovoljni poslom

Ako je vaše dijete rođeno u drugoj polovici februara, ne morate očajavati.

Anketa koju je proveo portal CareerBuilder.com otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mjestima.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.