BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA 10.1.2019. I LOKACIJE RADARSKIH KONTROLA

| 11/01/2019

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 09.01.2019. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 37 vozača i vozila, kojom prilikom su izdali ukupno 26 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez važeće registracije, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršena je jedna intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.