BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA 27.1.2019. I LOKACIJE RADARSKIH KONTROLA

| 28/01/2019

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Krađe.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom i naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške, a tri lica lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 33 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 16 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (5 vozača), nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.