BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA 7.2.2019. GODINE

| 08/02/2019

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela i to: Oštećenje tuđe stvari, Oduzimanje tuđe pokretnine i Nasilničko ponašanje.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2 vozača), upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.
    Uzeo sa ViProma

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.