BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA 9.1.2019.

| 10/01/2019

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 09.01.2019. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, tučom između dva lica.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 63 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza prema pješacima, neposjedovanje potrebne zimske opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

S poštovanjem.                                                                 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.