BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 30.5.2018. GODINE

| 31/05/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 30.5.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to: Teška krađa (član 287. KZ FBIH) i Posebni slučajevi krivotvorenja (član 374. KZ FBIH).
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja  narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta tri saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 42 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 24 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 asistencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića, te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također, dana 31.5.2018. godine provodit će se planske aktivnosti na kontroli teretnog saobraćaja.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.