BINGO I VISPAK SA VOJSKOM NAJJAČOM U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI

| 21/11/2016

bingo-i-vispak

Tokom oktobra i novembra na području Općine Travnik implementiran je projekat „Kuhamo zajedno“ koji ima za cilj da djecu uzrasta od drugog do petog razreda involvira u priču očuvanja bosanskohercegovačke tradicije te promocije bosanske kuhinje kao jednog od simbola Bosne i Hercegovine.

Učenici su radili literarne i likovne radove na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“, a u petak u velikom tržnom centru Bingo Travnik su uz zabavu obilježili završetak ovog projekta. Dodijeljene su nagrade za najuspješnije a za učenike petog razreda organizovan je kviz o tradiciji Bosne i Hercegovine. Najuspješniji u projektu su bili Irna Skender i Anela Sakić.

„Proteklih godinu dana u saradnji sa kompanijom Bingo na području općine Tuzla, Zenica i Bugojno smo implementirali projekat „Kuhamo zajedno“ te posjetili mališane na važnost očuvanja tradicije. Ovaj put smo odabrali Travnik te zajedno sa učenicima implementirali zaista bitan projekat za razvoj Bosne i Hercegovine. Veliko nam je zadovoljstvo učestvovati u ovoj priči, i već u narednom mjesecu nastavljamo u nekom drugom“, izjavila je Zerina Muco brand menadžerica Vispak d.d. Visoko.

“Drago nam je što smo nastavili ovaj projekat te i dalje zajedno s Vispakom radimo na educiranju naših mladih naraštaja o značaju kupovine domaćih proizvoda. AS Grupacija vrijedno radi na svim svojim brendovima, a mi smo svakako tu da podržimo svaku inicijativu za unapređenje domaće privrede. Projekat “Kuhamo zajedno”  je već prepoznatljiv među školarcima, jer im sam koncept  razigrava maštu, a rezultat su odlični literarni i likovni radovi.  Koristim priliku da zahvalim Vispaku i AS GROUP, te njihovom vrijednom timu koji se druži s djecom već više od godinu dana, ali i ministarstvima obrazovanja koji su također prepoznali značaj ovog projekta”, izjavila je Tatjana Paunovski rukovodilac Službe marketing u kompaniji Bingo.

Video link:

https://www.youtube.com/watch?v=DmPOKEdkRWo

Ipak Vispak!

Objavljeno u: Hronika, Privreda

Komentari zatvoreni.