“BOSNIAN BEECH BOARD” IZ VISOKOG PONOVO NA SAJMU NAMJEŠTAJA U KELNU

| 07/11/2016

sajam keln

Vanjskotrgovinska komora BiH organizovala je pripremni sastanak sa predstavnicima sedam kompanija iz BiH koje će se predstaviti na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera od 16. do 22. januara naredne godine u Kelnu.

Na zajedničkom štandu BiH svoje izvozne kolekcije namještaja predstaviće kompanije “Boksit” iz Milića, “Lignakon” iz Teslića, “FEF eksport-import” iz Sarajeva, “Wood Team” iz Ilijaša, “Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko”, te dvije firme iz Gradačca – “Solidvud” i “H-M-M”.

“Njemačkim i evropskim kupcima ove firme će, između ostalog, predstaviti tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub-stolove, komode, regale za dnevnu sobu, kancelarijske stolice i fotelje, kao i tapacirane i barske stolice, te fotelje”, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na sastanku je razgovarano o idejnom rješenju izgleda paviljona BiH koji će obuhvatati površinu od 210 metara kvadratnih, selekciji izložbenih proizvoda koji kvalitetom, dizajnom i cijenom treba da zadovolje zahtjeve potencijalnih kupaca na ovom tržištu, te o drugim temama značajnim za uspješno predstavljanje namještaja iz BiH.

Nastup kompanija iz BiH finansijski će podržati Spoljnotrgovinska komora i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Iz Komore podsjećaju da su, tokom proteklih šest godina izlaganja na ovom sajmu, podržali 46 kompanija iz BiH, a o značaju učešća na ovakvim manifestacijama najbolje govori podatak da je iz BiH prošle godine u svijet izvezen namještaj vrijedan oko 230,9 miliona evra, što je za 12,1 odsto više u odnosu na izvoz u 2014. godini.

(biznis.ba)

Objavljeno u: Hronika, Privreda

Komentari zatvoreni.