BZK “PREPOROD” ORGANIZUJE PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL MUZIKE I FOLKLORA “LJETO U VISOKOM”

| 05/07/2018

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Visoko, u periodu od 20. do 25. jula 2018. godine, u Visokom će se prvi put održati Međunarodni festival muzike i folklora “Ljeto u Visokom”.

Festival se organizuje u saradnji sa Evropskom asocijacijom festivala folklora EAFF, koja je partner UNESCO-a. Uz veliku pomoć i razumijevanje ove organizacije, čiji je Festival u Visokom član od ove godine, u našem gradu će gostovati jedan hor i pet folklornih grupa, iz Indonezije, Grčke, Bugarske i Latvije, kao i dva društva iz Bosne i Hercegovine. Na festivalu će se predstaviti preko 300 učesnika.

Gosti iz inostranstva postigli su velike uspjehe na međunarodnom planu, tako da će građani Visokog 22. jula i stanovnici još dva grada u drugim terminima imati priliku da vide kvalitetan program.

Cilj ove manifestacije je afirmacija Bosne i Hercegovine, Ze.do kantona i Visokog, kao i promovisanje naše kulture, tradicije i prirodnih ljepota.

„Želja nam je da poboljšamo  turističku ponudu i da se upoznamo  sa djelom kulturne baštine drugih naroda“ istakli su organizatori.

Objavljeno u: Kultura

Komentari zatvoreni.