ČAROLIJA ZA DUŠU IZ SAMIROVE MAJSTORSKE RADIONICE

| 08/08/2017

Okupirani brigama, preživljavanjem, kojekakvim rasplitanjem čaršijskih paukovih mreža, zaboravljamo kako je život čaroban, satkan od niza događaja nanizanih oko vrata kao niske bisera…E sad hoće li oni biti bijeli, sjajni, crni, istrošeni…

Čarolija se desila u radionici majstora Samira Mataradžije.

Majstorska radionica u kojoj osim automobila liječe i dušu skrivena je u dvorištu otvorenom za sve pozitivce. Veseli svirači iz Argentine, Italije i Njemačke na proputovanju kroz naše krajeve, imali su problem na kombiju i pronašli pravo mjesto. Ako se neko sjeća serije sa Zoranom Radmilovićem u glavnoj ulozi (Šesta brzina ili Priče iz majstorske radionice), onda će se lako sjetiti ko je ovdje visočki majstor Života.

Sinoć smo ih imali priliku slušati na Jaliji preko puta “Gelato cafe” majstora. Danas, kad je auto bilo spremno za nastavak putovanja, uslijedio je novi koncert za dušu pun pozitivnih emocija. OK, prije toga ručak na visočki način uz puno bureka. Ko god da je došao da popravi auto uživao je u muzici ljudi koji su se sreli slučajno i osnovali bend čija je kuća putujuća. Od šansone do rock and roll pjesama koje su majstora Samira “pronalazile” jedna za drugom.

Nigdje k’o u Visokom, nigdje k’o u Bosni. Kompletna ekipa zadovoljna piramidama, ljudima koji su susretali i njihovom ljubaznošću. Ništa nije slučajno pa ni poziv Asim bega Manjge koji je osjetio da se u majstorskoj radionici krije priča. I fakat je bila muzička priča za sve generacije. Donosimo dio atmosfere.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.