“CONFERO” UPRILIČIO ČAS GLUME ZA MLADE POLAZNIKE SA GLUMICOM JASNOM DIKLIĆ

| 21/10/2012

Škola glume koju organizuje Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“  nakon kraće pauze startala je sa radom još jučer, dok je za mlade polaznike čas glume danas održala glumica Jasna Diklić. Polaznici kao i članovi srednjoškolske scene Udruženja ˝Confero˝ istinski su uživali na času na kojem su se predstavili sa različitim zadacima.

˝Prvi put sam ovdje, mislim da ova djeca imaju potencijala za neki rad, a koji bi podrazumijevao dramsku radionicu. Ja sam im zadala neke vježbe koje su sami počeci kako pristupiti radu u radionici i to je cijeli jedan proces koji se mora ispoštovati  ako se želi od njih nešto napraviti, dakle to je cijeli jedan proces za eventualne umjetnike koji žele da se bave tim poslom. Iz velikog svog dugogodišnjeg iskustva radom sa mladima već mogu da osjetim i njihove potencijale˝, kazala je poznata glumica Jasna Diklić.

Ona je istakla da je za polaznike ove škole najvažnije da se kroz rad oslobode treme na sceni, da se zaigraju i da ono što su naučili prezentuju na najbolji način.

“Mislim da je Škola glume dobra prilika za mlade ljude, način upoznavanja sa informacijama šta je to teatar, a isto tako i dobra prilika da se oformi grupa mladih ljudi, koji će u narednom periodu podići kulturnu svijest u ovom gradu na viši nivo”, istakla je Diklić.

Glumica je posebno izdvojila predstojeći Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva pod nazivom ˝Juventa fest˝ sa nadom da će se upravo na tom Festivalu ponovo sresti sa mladim visočkim glumcima.

Izvor: Q radio

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.