DAMAR OMLADINE NASTAVLJA S AKTIVNOSTIMA

| 04/02/2013

visoko-damar-omladine_v

U sklopu regionalnog projekta “Osnaživanje mladih žena za nadgledanje vladinih obaveza pri ostvarivanju jednakosti spolova“, kojeg implementira Udruženje „Damar omladine“ na području općine Visoko, 72 mladića i djevojke će raditi na aktivnostima u  ostvarivanju dijaloga sa nosiocima vlasti i pružateljima usluga u vlastitim zajednicama.

Projekat je regionalnog karaktera i implementira se u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

U okviru redovnih aktivnosti navedenog projekta Udruženje „Damar omladine“ je zajedno sa predstavnicom World Vision-a , ureda u Zenici, gospođom Venitom Popović, posjetilo Zavod za zapošljavanje Ze-do kantona – Biro Visoko kao i Službu za društvene djelatnosti pri Općini Visoko.

Svrha posjete ovim dvjema institucijama jeste upoznavanje o samom projektu koji se implementira na području naše općine.

Udruženje „Damar omladine“ prilikom odabira Javne ustanove sa kojom će sarađivati izabralo je  Zavod za zapošljavanje Ze-do kantona- Biro Visoko.

Cilj projekta je da se poboljša identifikovanje odstupanja od zakonom zagarantirane rodne ravnopravnosti u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Uz to, 72 mlada umjetnika i umjetnice će dokumentovati cijeli proces, te svoj kreativni pogled na angažman mladih aktivistica podijeliti sa javnosti.

Napominjemo da su članovi Udruženja „Damar omladine“ uradili kratki dokumentarac, u vezi osnaživanja žena,  koji je već prošle godine javno prikazan u Banja Luci.

Svi kratkometražni filmovi koji su urađeni u sklopu projekta će biti prikazani i u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ u narednom periodu.

Ovim putem Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje gospodinu Fehimu Memiću, Služba za društvene djelatnosti pri Općini Visoko, kao i gospodinu Tariku Ahiću, Služba za zapošljavanje Ze-do kantona-Biro Visoko na odvojenom vremenu i spremnosti aktivnog učešća u budućim aktivnostima navedenog projekta.

Projekat je pokrenut od strane  World Vision-a zajedno sa  DAH Teatrom iz Beograda, Sigurnom ženskom kućom iz Podgorice i Infotekom iz Zenice.

O narednim aktivnostima projekta javnost će biti blagovremeno informisana.

Udruženje „Damar omladine“

visoko-damar-omladine

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.