“DAMAR OMLADINE”: ODRŽAN PRVI KRUG TAKMIČENJA ZA MUZIČKU (R)EVOLUCIJU

| 05/11/2012

U nedjelju, 4. novembra u prostorijama Udruženja „Damar omladine” održana je audicija (prvi  krug takmičenja) za Muzičku (R)evoluciju. Audicija je privukla veliki broj posjetitelja i ljubitelja muzike, te je u sjajnoj atmosferi odabrano 12 mladih osoba koje će nastaviti takmičenje.

Naredni krug takmičenja bit će upriličen 11. novembra (nedjelja) u prostorijama Udruženja „Damar omladine” sa početkom u 19h. U narednom, drugom, krugu takmičenja, priliku za glasanje će imati i prisutna publika, koja će zajedno sastručnim žirijem odlučiti koji će od navedenih kandidata nastaviti takmičenje:

1.       Nedim Pinjić

2.       Belma Genjac

3.       Melisa Lepić

4.       Alina Ohran

5.       Almir Brkić

6. Ema – Džejna Smolo/Edvina Cama/Emina Kahvić

7.       Medina Alibegić

8.       Lamija Zukić

9.       Emir Neradin

10.   Eldar Hadžiomerović

11.   Selmedin Omerhodžić

12.   Faris Pinjo

Još jednom podsjećamo kandidate koji su prošli u drugi krug takmičenja da dostave dvije numere koje će izvesti u nedjelju, najkasnije do četvrtka 8. novembra, u prostorije „Damara omladine”. Također, obavještavamo takmičare da su obavezni doći u nedjelju u 17.30, kako bi se obavile pripreme za takmičenje.

Naglašavamo da je jedna od parola Muzičke (R)evolucije i podizanje svijesti o kvalitetnoj muzici i istinskim muzičkim vrijednostima, što podrazumijeva izostavljanje TURBOFOLK muzike iz repertoara učesnika.

Pozivamo mlade da svojim dolaskom podrže navedene kandidate, direktno učestvuju u glasanju i uživaju u izvedbama svojih prijatelja.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.