„DAMAR OMLADINE“ ORGANIZUJE PROJEKAT „MUZIČKA (R)EVOLUCIJA“

| 16/10/2012

Udruženje „Damar omladine“ u cilju afirmacije, muzičke edukacije, te isticanja pravih umjetničkih vrijednosti počinje sa organizovanjem projekta pod nazivom „Muzička (R)evolucija“.

Pozivamo sve mlade ljude u dobi od 14 do 20 godina, koji žele pokazati svoje muzičko umijeće, a da za to još nisu imali priliku, da se prijave u prostorijama  Udruženja „Damar omladine“ ili putem aplikacije na web adresi www.damaromladine.org 

Svaki aplikant treba prijaviti pet numera, kompozicija ili muzičkih tački sa nazivom istih te imenima izvođača/autora, kojima će se predstaviti stručnom žiriju na audicijama koje će biti organizovane nedjeljom u popodnevnom terminu u prostorijama Udruženja. Polufinalne i finalne večeri će biti održavane subotom u večernjim satima gdje će, pored žirija, biti omogućeno glasanje od strane posjetitelja.

Takmičari će biti podjeljeni u tri kategorije i to: pjevanje, sviranje, te kategorija u kojoj takmičari i pjevaju i sviraju.

Važno je istaći da će za učesnike biti obezbjeđena sva potrebna tehnička oprema kao i muzički instrumenti na kojima će svirati i, naravno, vrijedne i zanimljive nagrade za pobjednike.

Jedan od ciljeva jeste i podsticaj svim prijavljenim mladim ljudima da se upoznaju, i eventualno udruže u bendove, te na taj  način kreativno i korisno provode svoje slobodno vrijeme.

Svi prijavljeni kandidati će biti ocjenjivani od strane tročlanog žirija.

Pozivamo Vas da se prijavite i pokažete svoje muzičko znanje.

Prijave se primaju od 15. oktobra do 1. novembra 2012.godine.

Udruženje “Damar omladine”

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.