DELEGACIJA IZ TURSKE STIGLA U POSJETU OPĆINI VISOKO

| 24/01/2013

visoko-turska-delegacija

Članovi delegacije općine Altındağ, Turske državne agencije za međunarodnu saradnju i razvoj- Tike  i Ministarstva okoliša Republike Turske stigli su danas u posjetu Općini Visoko. Ovo je nastavak implementacije dogovorenih projekata, a s ciljem uspostavljanja prijateljskih odnosa i dobre saradnje.

U 13:00h upriličen je prijem u kabinetu Općinske načelnice Amre Babić, a nakon toga prezentacija u Velikoj sali Općine Visoko, te su razmijenjeni i prigodni pokloni.

“Ovo je prvi sastanak dvije bratske općine. Duboko vjerujem u našu buduću saradnju i razvijanje dobrih prijateljskih odnosa, te da će sa aspekta naših lokalnih zajednica doprinijeti razvoju boljih odnosa između dva naroda i dvije države. Zahvaljujem se gostima koji su danas stigli u Visoko”, kazala je načelnica Babić.

visoko-altindag1

O narednim aktivnostima vezanim za posjetu turske delegacije našem gradu bit ćete detaljnije informisani tokom dana.

Da podsjetimo, nakon aktivnosti načelnice Općine visoko Amre Babić i posjete visočke delegacije Ankari, a na poziv turskog premijera Erdogana, Općinsko vijeće Visoko je na drugoj sjednici održanoj u decembru 2012. godine usvojilo prijedlog Odluke o uspostavljanju saradnje i prijateljstva između općine Altındağ i općine Visoko. Bratimljenjem dvije općine uspostavit će se međusobna saradnja. Altındağ je jedna od devet općina u turskom glavnom gradu Ankari, a prema popisu stanovništva iz 2000. godine broji preko 407.000 stanovnika i nalazi se u centru Ankare.

 

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.