DELEGACIJA PREDVOĐENA SULEJMANOM TIHIĆEM POSJETILA OPĆINU VISOKO

| 14/01/2013

visoko-tihicDanas su Općinu Visoko posjetili Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Amir Zukić, generalni sekretar SDA, Asim Sarajlić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanjin Halimović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Salmir Kaplan, federalni ministar kulture i sporta, te Erdal Trhulj, federalni ministar energije, rudarstva i industrije. Iako je bilo najavljeno, današnjoj posjeti nije prisustvovao ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović.

Prijemu kojeg je upriličila općinska načelnica Amra Babić prisustvovali su predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić i predsjedavajuća OV Visoko Mirela Mateša Bukva.

visoko_tihic-zukic-babic-matesa

Tokom prijema općinska načelnica Babić upoznala je goste s trenutnim stanjem i najvećim problemima u razvoju naše općine, a također i s razvojnim planovima. Kao najvažnije probleme koje je zatekla na početku mandata istakla je organizaciju općinske administracije, gdje, kako kaže, vrlo brzo očekuje pozitivne pomake, te infrastrukturne probleme, kao što su pitanje vodosnabdjevanja i odvoz smeća na lokalnu deponiju.

Najveći izazov u 2013. godini će biti revizija Strategije općinskog razvoja, a glavni cilj stvoriti uvjete za veće investicione projekte, izjavila je načelnica Babić.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić nakon susreta rekao je novinarima da je cilj posjete pomoći općini Visoko posredstvom struktura koje SDA ima na federalnom i državnom nivou u rješavanju dugoročnih nagomilanih problema i realizaciji ambicioznih planova rukovodstva Općine Visoko. Tihić je posebno naglasio pomoć u rješavanju pitanja privatizacije KTK Visoko.

Načelnica Babić ovom prilikom je uručila predsjedniku Tihiću Povelju bana Kulina, a ostalim članovima delegacije prigodne poklone.

visoko-babic-tihic

Objavljeno u: Hronika, Politika

Komentari zatvoreni.