DJEVOJKE I SPORT? ZAŠTO DA NE

| 01/10/2017

djevojke i sport

Dopada ti se neki sport i stvarno želiš krenuti sa treningom? Ipak, rekli su ti da je to ”muški” sport, smanjili samopouzdanje i želju.

Ne dozvoli to! Živimo u vremenu kada je ravnopravnost spolova (prvenstveno u našoj sredini) na jednom velikom nivou. Moraš naučiti slušati sebe, ne druge. Moraš naučiti da samo ti odlučuješ. I na kraju, moraš naučiti da te tuđe obeshrabrivanje treba potaknuti na još veći trud. Iako ženski spol živi sa epitetom ”slabiji’, to nema mnogo istine koliko mislimo.

Tjelesna građa i obim bicepsa nije toliko važan. Ako bolje osmotrimo stvari, sport nije samo sirova tjelesna jačina. Sport znači biti uporan, istrajan, spreman na mnoga odricanja. Sport znači i biti pronicljiv, biti kreativan i maštovit. Sport zahtijeva čak puno više od fizičke snage.

Zato, pokreni se. Izaberi nešto u čemu si najbolja i šta te privlači. Ne dozvoli nikome da ti stane na put. Sport je nešto lijepo što ćeš priuštiti i svom tijelu i svom duhu. Brzo se raspitaj i saznaj termine treninga željenog sporta u svom gradu. Pokaži da si… jaka!

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.