DVADESET GODINA OD FORMIRANJA TREĆEG KORPUSA ARBIH

| 30/11/2012

Savez ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona i druge boračke organizacije ovog kantona uz pokroviteljstvo Ministarstva za boračka pitanja i Vlade ZDK-a nizom aktivnosti i manifestacija će obilježiti 20. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH.

Iz bogatog Programa obilježavanja 20. godišnjice Trećeg korpusa Armije RBiH već je organizirana posjeta komandi 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, te su obilježene bitke na Karušama, za Vozuću, dani otpora u općini Maglaj, dan Armije, Dan šehida itd.

Centralne manifestacije su zakazane za petak i subotu, 30. novembra i 1. decembra. U petak će se u svim džematima zeničkog i travničkog muftijstva proučiti tevhid, dok su za subotu planirane posjete spomen obilježjima i šehidskom mezarju na Prašnicama.

Isti dan će u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici biti promovirana knjiga „Na razmeđu milenija“, autora brigadira Hasiba Mušinbegovića, postavljena izložba ratnih slika i zastava, održano postrojavanje počasnog voda iz sastava jedinica 2. pješadijskog puka, dok će se o historijskom značaju jedinica Trećeg korpusa Armije RBiH u odbrani BiH govoriti na akademiji u BNP-u Zenica.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 20. godišnjice Trećeg korpusa ARBiH je Fikret Plevljak, premijer ZDK-a, koji je zajedno s ratnim komandantom ove jedinice, generalom Sakibom Mahmuljinom pozvao građane da učestvuju u najavljenim aktivnostima.

Izvor: Fena

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.