FASCINACIJA PUTOVANJEM KROZ VRIJEME

| 20/06/2013

visoko-3323

Fascinacija ljubitelja našeg rukometa protokom vremena postoji već godinama, a još veća fascinacija je eventualnom idejom o putovanju kroz vrijeme. Ovo je ipak motivirano nekim krajnje kolektivnim razlozima u rukometu kod nas, možda da bi se dobila nova ideja za nešto eventualno propušteno, prilika da se popravi nešto uništeno, ili pronađe nešto izgubljeno.

“Još jedna u nizu pobjeda naših sjajnih rukometaša sinoć  pred mnogobrojnim gledateljima, koji su se napokon vratili rukometu u Gradskoj sportskoj dvorani  “Mladost”u Visokom. Naši rukometaši i naša publika su i očekivali samo pobjedu, sve drugo je bilo neprihvatljivo. Prvo moramo pohvaliti cijelu ekipu, odigrali su borbeno i kvalitetno. Puno emocija bilo je u ovoj utakmici, kako na samom terenu tako i u prepunom gledalištu. Kvalitetna priprema ekipe za utakmicu donijela je nove vrlo važne bodove i učvrstila našu ekipu na vrhu ligaške tabele. Odbrana je ključni segment igre naše ekipe i kada pogledamo da se većina “laganih” golova postiže upravo iz kontri i polukontri koje se otvaraju nakon tih dobrih odbrana, onda se jednostavno sa time moramo složiti. Priča je stvarno vrijedna pažnje, da vam ne pokvarimo zadovoljstvo, bolje idite i sami pogledajte, imat ćete stvarno o čemu da razmišljate”

Pohvale našoj upravi rukometnog kluba koja je na zadovoljstvo navijača i simpatizera, napravila veliki zaokret u strateškom opredjeljenju našeg kluba, te uz velike napore uspjela ojačati ekipu sa našim igračima. Vratiti u naš rukometni klub naše igrače, rukometno oplemeniti naše darovite, te u kontinuitetu ciklusno istrajati na modeliranju naših univerzalnih rukometaša je mudar potez koji će naravno  dati za pravo visočkoj publici da ponovo brane poziciju svoga grada, kao  tradicionalne rukometne destinacije. Uspješnost i kvaliteta ovog društveno-odgovornog projekta  postaje vrlo brzo vidljiva.

Gledatelji su ovacijama pozdravili igrače i agilnu upravu, spojili su se ponovo svi u jedno i osjetili radost velikog uspjeha. Napuštajući dvoranu “Mladost” opet smo  mogli vidjeti nasmijana i sretna lica naših navijača, kolone radosti koje su se odlijevale visočkim sokacima. Ponovo smo mogli osjetiti visočki ponos koji je već duži niz godina bio prekriven gorčinom, strahom i sumnjom. Više se nije  imalo kuda, konačno nestalo je manevarskog prostora za demagogiju, za sijanje iluzija sa pozicije osobnih kalkuliranja i potvrdilo se da je trebalo odavno pružiti šansu našoj novoj kreativnosti, koja nije slučajan dar, nego vještina stvaranja novih ideja  koje su često i, kvalitetno povezivanje starih informacija na moderan način. Stojimo na brežuljku s kojega se vidi cijeli “rukometni svijet”. Hajde da ga približimo i pogledamo malo bolje.

Očigledno postoje želje u kojima je sve moguće i nemoguće. Fascinacija  eventualnom idejom o putovanju kroz vrijeme našeg rukometa je ipak ostavljena samo nama, tako da se konačno opredijelimo za fikciju ili stvarnost. Sigurno je jedno, našem rukometu treba samo “povratak” u budućnost…

Objavljeno u: Sport, Osvrti

Komentari zatvoreni.