FASCINANTNE INFORMACIJE O TIJELU KAD PRESTANETE DA JEDETE HLJEB

| 12/02/2019

Ako prestanete da jedete ugljene hidrate barem uz jedan obrok dnevno, vaše tijelo će se promeniti! Ovo se naročito odnosi na hljeb. Evo kako će reagovati vaš organizam na odsustvo ove namirnice iz ishrane.

U slučaju da jednom, zaista, odlučite iz svoje ishrane da izbacite ugljene hidrate, upravo ovo će da vam se dogodi, piše Telegraf.

Izgubićete na kilaži

Ovo se ne odnosi na to da ćete izgubiti neželjene kilograme, jer se u ovom slučaju, prije svega, radi o gubitku nakupljene tečnosti u organizmu. Ipak, vidjećete manji broj kilograma kada stanete na vagu. Ugljeni hidrati se u našem organizmu talože u obliku glikogena, a svaki gram ugljenih hidrata u organizmu veže tri do četiri puta više vode.

Splasnuće vam stomak

Već nakon nekoliko dana bez ugljenih hidrata u svojoj ishrani moći ćete da primetite da vam je stomak splasnuo. Ishranu svakako treba da obogatite i namirnicama koje sadrže vlakna.

Više energije

Kada smanjite unos ugljenih hidrata i obogatite ishranu zelenim povrćem i mekinjama umjesto žitarica, obezbjedićete sebi dovoljno energije za cijeli dan.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.