FEDERALNI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE I PREVENT VISOKO POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

| 25/01/2017

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Preventa Visoko Mirza Kahriman potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji, čiji je cilj priprema i realizacija projekata od zajedničkog interesa u okviru nadležnosti i potreba sporazumnih strana, u oblasti stručnog osposobljavanja i pripreme za rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.

– Sporazum predstavlja polazni osnov za realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na pripremu za rad, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih osoba, čime Zavod daje doprinos prilagođavanju radne snage potrebama tržišta rada, odnosno poslodavca – istakla je Lončar.

Kahriman je naglasio da je Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem i širenjem poslovanja značajno diverzifirciala svoj proizvodno-prodajni portfolio.

Podsjetio je da je, usljed nedostatka adekvatnih resursa na tržištu rada, Grupacija prije nekoliko godina samostalno pokrenula internu obuku za mlade diplomante i magistrante, koji je tada predstavljao pionirski korak jedne kompanije.

Vremenom je taj projekt dobio i druge partnere te danas predstavlja TAKT akademiju, jedinstven program koji mladima nudi priliku za obuku i zaposlenje.

– Mnogi od polaznika ovog programa su danas na različitim pozicijama u Preventu i predstavljaju bitan segment cjelokupnog uspjeha Prevent grupacije – istakao je Kahriman te zaključio da će ova saradnja značajno doprinijeti uspostavljanju efikasnijeg upravljanja potrebama na tržištu rada, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

FENA

Objavljeno u: Privreda

Komentari zatvoreni.