FOTO: SVEČANOST U MEDRESI “OSMAN EF. REDŽOVIĆ”

| 20/10/2012

U čajangradskoj Medresi „Osman ef. Redžović“ sinoć je organizovana posebna svečanost. Povod je bio završetak prve faze izgradnje sportske dvorane.

Veliki broj gostiju prijatelja medrese, ličnosti iz vjerskog, kulturnog, javnog i političkog života uveličalo je svečanost u sportskoj dvorani. Poseban gost bio je reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić kojem je direktor  prof. Džemal Salihspahić u znak zahvalnosti uručio Zlatnu povelju Medrese.

U programu su učestvovali članovi hora Medrese, a nakon oficijelnog dijela svečanosti prisutni su imali priliku uživati u nastupu Armina Muzaferije i ansambla „Ašik Junus“.

Podsjetimo, u septembru 1992. godine obznanjena je ideja o osnivanju Medrese „Osman ef. Redžović“, a 20 godina kasnije projekat izgradnje odgojno-obrazobnog kompleksa Medrese koji se prostire na 4.000 m2 zemljišta samo je korak do cilja. Svečanim skupom u petak navečer ozvaničen je završetak prve faze radova na sportskoj dvorani čijim će potpunim završetkom kompleks Medrese biti upotpunjen.

Fotografije sa svečanosti u Medresi “Osman ef. Redžović” pogledajte u fotogaleriji OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.