FOTO: U VISOKOM POČELI 15. “DANI ZAIMA MUZAFERIJE”

| 28/11/2018

U prostorijama Zavičajnog muzeja Visoko večeras je otvorena tradicionalna, 15. po redu manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“, posvećena velikanu bh. glumišta. Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruženja Ars Tragovi, Rasim Kadić.

Prema programu, otvorena je izložba slika akademskog slikara Mehmeda Klepe / postavka I, a na samom otvaranju manifestacije upriličena je i promocija kataloga „Tragovi 2004 – 2018.“  koji predstavlja sve do sada održane manifestacije.

U okviru manifestacije publika će imati priliku pogledati predstavu  “Zrno soli ili sretan rođendan, Marina!” Narodnog pozorišta Tuzla rađenu u koprodukciji sa Prešernovim gledališćem Kranj/Slovenija, zatim premijeru predstave „Profesionalac“ Teatra Total Visoko, te predstavu za djecu „Lakonoga u Čarobnoj šumi“. Sve predstave će biti izvedene u Gradskom kinu Visoko.

Organizatori iz Udruženja Ars Tragovi i ove godine su pripremili bogat kulturni program, a predsjednik Udruženja Rasim Kadić izrazio je posebno zadovoljstvo zbog izuzetne posjećenosti ovog renomiranog kulturnog događaja, koji je svake godine sve veći, te se zahvalio svim ovogodišnjim učesnicima koji će uveličati manifestaciju.

Naglašena je i zahvalnost građanima Visokog na podršci tokom svih ovih godina, zbog toga što uvijek prepoznaju istinske kulturne vrijednosti i odazovu se u velikom broju na sve događaje tokom trajanja manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“ će trajati do 1. decembra, a naš grad će u narednih nekoliko dana biti poprište kulturnih dešavanja.

U proteklom periodu Visoko se pokazalo kao sredina koja zna da ugosti i ima publiku koja zna da nagradi etablirana umjetnička djela, pa ne sumnjamo da će tako biti i ove godine.

Fotografije sa večerašnjeg događaja pogledajte klikom OVDJE

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Objavljeno u: Kultura

Komentari zatvoreni.