INTERVJU: ARMEN ŠKOBALJ, DIREKTOR ŠOMO “AVDO SMAJLOVIĆ” VISOKO

| 22/10/2012

Prije samog početka novog projekta Udruženja “Damar omladine” pod nazivom Muzička (R)evolucija, razgovarali smo sa gospodinom Škobalj Armenom, direktorom Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO) “Avdo Smajlović” Visoko.

Cilj samog intervjua je bio da čelni čovjek ove škole ukaže na sami značaj ovog projekta.

Damar omladine: Koje je Vaše mišljenje o značaju projekta Muzička (R)evolucija?

Gdin. Škobalj: Ovo je jedan veoma dobar potez, kako privući talente i dati im adekvatnu šansu da pokažu ono sto znaju i to pred stručnim žirijem.Ovih i sličnih projekata treba u budućnosti biti više.

Damar omladine: Smatrate li da će projekat pridonijeti povećanju svijesti građana o važnosti muzičke edukacije?

Gdin. Škobalj: Naravno da će pridonijeti, na to utiče i više faktora. Jedan od njih je i dobra reklama koja će se plasirati kroz sredstva javnog informisanja.

Damar omladine: Da li je Visoko sredina koja ima mladi naraštaj koji se bavi muzikom?

Gdin. Škobalj: Visoko je uvijek imalo muzičke talente, to pokazuje i tradicija osnovne muzičke škole, koja toliko dugo postoji i obrazuje takve profile muzičara koji se poslije bave svim žanrovima muzike. Talenti su svuda oko nas, treba ih samo prepoznati. Ovaj projekat je jedan vid prepoznavanja talenata.

Damar omladine: I na kraju, možete li da date svoj poziv mladim ljudima da se priključe i uzmu učešće u projektu Muzička (R)evolucija.

Gdin. Škobalj: Pozivam sve zainteresirane muzičare da se odazovu pozivu i da učestvuju u ovom projektu sa kojim mogu toliko napredovati. Siguran sam da će ovaj projekat biti pun pogodak i da ce se realizovati onako kako su to organizatori zamislili.

Izvor: www.damaromladine.org

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.