ISPUNJAVAJU SE OBEĆANJA: TURSKA DONIRALA TRI KOMUNALNA VOZILA ZA VISOKO

| 17/01/2013

QW1

Ključeve vozila je načelnici Visokog Amri Babić uručio osobno turski premijer Recep Tayyip Erdogan  
 
Na današnjoj svečanosti u Anakari Vlada Republike Turske donirala je komunalna vozila i mašine za čišćenje gradovima širom te zemlje. Među turskim gradovima koji su primili ovu vrijednu donaciju našao se i jedan bosanskohercegovački grad, Visoko, izvještava reporter agencije Anadolija (AA).
 
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan osobno je uručio ključeve tri komunalna vozila načelnici Općine Visoko Amri Babić. Erdogan se sam uvjerio u ispravnost doniranih kamiona. Dok je vozio jedan od njih, sa njim u kabini bila je i načelnica Visokog Amra Babić.

qw2
Svečanost je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja i okoliša Turske. Tom prilikom podijeljeno je ukupno 389 komunalnih vozila i raznih mašina za čišćenje. Istovremeno, označen je početak više stotina projekata očuvanja okoliša u Turskoj.

Premijer Erdogan kazao je da su predstavnicima 311 turskih općina, iz 21 turske pokrajine, donirana ukupno 332 kamiona za odvoz smeća, 55 revizornih vozila, te dva vozila za čišćenje kanalizacija, a sve to u ukupnoj vrijednosti od 60 miliona turskih lira.

Izvor: Agencija Anadolija

 

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.