IZJAVA NAČELNICE BABIĆ POVODOM DANAŠNJE POSJETE

| 14/01/2013

visoko_amra-babic17

„Meni je zaista velika čast i iznimno zadovoljstvo što sam danas bila domaćin prije svega predsjedniku SDA gospodinu Sulejmanu Tihiću kojeg lično jako cijenim i smatram najzaslužnijim za ovako dobar izborni rezultat koji je SDA napravila na Lokalnim izborima 2012. godine. Također, zahvaljujem se i ministrima koji su bili u delegaciji.

Bila je ovo odlična prilika da predstavimo stanje općine Visoko visokom rukovodstvu SDA, da se ja lično zahvalim na podršci koju sam dobila u kandidaturi i u samim predizbornim aktivnostima, ali i da zatražim dalju podršku kako bismo ovaj postizborni rezultat učinili što boljim i što povoljnijim. Naravno da sam tražeći koristi i benefite za građane općine Visoko predsjedniku stranke gospodinu Tihiću, njegovim pomoćnicima, kao i ministrima u Vladi Federacije izložili na jedan sažet način kompletnu situaciju u općini Visoko. Sve ono što sam sa svojim timom definisala kao problem, kao trenutno stanje, ali i izazove vremena koje je pred nama i ono što želimo i namjeravamo da radimo u naredne četiri godine.

Problema ima jako puno. Ono s čim smo već krenuli jeste sama organizacija Općinske administracije. Mislim da ćemo tu vrlo brzo imati pozitivne efekte koji će se ticati većeg zadovoljstva građana, jedne efikasnije usluge, te da će napokon Općina Visoko zaista postati pravi servis našim građanima i privrednicima. Mislim da je to prva stvar, a na drugom mjestu, ali ništa manje važni su problemi i pitanja infrastrukture. To je sigurno problem koji građane najviše interesuje. Prije svega pitanje vodosnabdijevanja, kanalizacije i deponije, odnosno odvoza smeća na Regionalnu deponiju Mošćanica, što je Općinski budžet u prošloj 2012. godini koštalo više od 600.000 KM. To su infrastrukturni problemi o kojima smo i danas pričali.

Naravno ono što je možda najveći izazov u ovom trenutku i što u 2013. godini moramo uraditi jeste revizija strategije razvoja, njeno definisanje na novim realnim osnovama i provođenje tih naših namjera u prostorni plan kako bismo stvorili preduvjete da pokrenemo veće investicione projekte, da dovedemo investitore na područje općine Visoko i da otvorimo nova radna mjesta za mlade neuposlene ljude sa naše općine.“,  izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.