JESENJI SAJAM U VISOKOM OKUPIO IZLAGAČE IZ CIJELE BiH

| 04/11/2016

visoko-jesenji-sajam1

Tradicionalni sajam ”Jesen u Visokom” otvoren je danas, a kroz dva dana predstavit će se više od 60 izlagača iz Bosne i Hercegovine.

Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, 12. po redu, postavljen je u Kulturno-sportskom centru ”Mladost” Visoko.

Načelnica Općine Amra Babić na otvaranju je kazala da je ovo prilika za Visočane, ali i za proizvođače da predstave svoj rad.

Naglasila je značaj upoznavanja privrednika, što je jedan od osnovnih ciljeva sajma.

Navela je da svake godine sve veći broj privrednika prepoznaje ulogu visočkog sajma.

Štandove su postavili proizvođači voća, povrća te pčelari i mesari, a ove godine mjesto na sajmu je našao i Konjički klub ”Visoko” koji je izložio konjičku opremu i Udruženje uzgajivača ptica koji su donijeli svoje najljepše primjerke ptica.

Također, štand je postavilo i odjeljenje učenika Mješovite srednje škole ”Hazim Šabanović”, zanimanje poljoprivredni tehničar, koji će u toku sajma održati i okrugli sto u prostorijama svoje škole.

Sajam je prilika i za predstavljanje poduzetnica koje su u holu dvorane postavile štand s rukotvorinama.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona, a sponzor sajma je Opća poljoprivredno-prometna zadruga ”Bios” Visoko.

Fena

Objavljeno u: Hronika, Privreda

Komentari zatvoreni.