JOŠ DANAS KIŠA I SNIJEG, OD UTORKA PRETEŽNO SUNČANO

| 14/01/2019

U sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini sutra se u jutarnjim satima i prijepodne očekuje oblačno vrijeme s kišom. U ostatku zemlje uglavnom sa snijegom i susnježicom.

Poslijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i susnježicom. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine će postepeno prestati.

Vjetar u Bosni slab do umjeren prijepodne zapadni i jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 8, u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 3 stepena.

utorak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacina. U Bosni postepeno naoblačenje tokom dana može usloviti slabu kišu ili susnježicu. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -2 do 3, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 7, a u Hercegovini od 3 do 8 °C.

srijedu pretežno sunčano. U jutarnjim satima magla po kotlinama. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 9 °C.

četvrtak u Bosni pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovni je moguća slaba kiša, a na jugozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 3 do 10, na jugu do 12 °C.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.