JUVENTUS ACADEMY B&H POBJEDNIK ZAGREB KID’S WINTER TROPHY TURNIRA

| 18/12/2018

Juventus Academy Bosnia and Herzegovina je ovogodišnji pobjednik 3. Internacionalnog Zagreb KID’S Winter Trophy turnira!

Od 14. do 16. decembra, Juventus Akademija Sarajevo je učestvovala na 3. Internacionalnom Zagreb Kid’s Winter Trophy turniru.

Turnir se održavao na više lokacija grada Zagreba. Učestvovalo je više od 240 ekipa, oko 3000 dječaka i odigrano je više od 500 utakmica.

Na ovom turniru sudjelovale su ekipe iz 6 država: Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Juventus Akademija Sarajevo se takmičila sa tri ekipe u uzrasnim kategorijama: U12 , U10 i U9.

Prvi dan turnira ekipa U10 je odlično otvorila sa dvije uzastopne pobjede. U utakmicama koje su se igrale drugi dan turnira ubilježili su dva poraza i smanjili sebi šanse za prolazak u osminu finala.

Sa 6 bodova u grupi od pet timova nisu uspjeli da se plasiraju u dalji krug takmičenja. Bez obzira na to odigrali su odličan turnir.

Ekipe U12 i U9 su se uspješno plasirale u završni dio takmičenja koji se igrao u nedjelju, posljednji dan turnira.

Ekipa U12 je odigrala tri dobre utakmice u grupnoj fazi takmičenja i plasirali se u osminu finala. Tamo su nesretno poraženi čime je njihov put na ovom turniru završen. Dječaci su pružili odlične partije i pokazali borbeni duh.

Ekipa U9 je bez ijednog izgubljenog meča, zasluženo osvojila ovogodišnji 3.Internacionalni turnir “Zagreb Kid’s Winter Trophy 2018”.

U najboljem timu turnira, sasvim zasluženo našla su se dva naša dječaka, Muhamed Dreca i Danin Novalija. Muhamed Dreca je proglašen i najboljim igračem turnira u toj uzrasnoj kategoriji.

Ovom prilikom čestitamo svim našim dječacima na odlično odigranom turniru, njihovim trenerima na odlično odrađenom poslu i našim roditeljima koji nisu štedili svoje glasove te su na najbolji način bodrili naše dječake i u najboljem svijetlu predstavili našu Akademiju i učinili nas ponosnim!

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM NA LINK

Meldina Ugarak

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.