KAMEN U BUBREGU TOPI SOK OD LIMUNA, MASLINOVO ULJE I JABUKOVO SIRĆE

| 12/01/2019

Kamenje u bubrezima nastaje kada bubrezi nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Evo nekih recepata iz narodne medicine koji će vam pomoći da kamen u bubregu bude prošlost.

Kada osjetite prve simptome, pomiješajte 60 mililitara maslinovog ulja i 60 mililitara limunovog soka. Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 mililitara vode.

Pričekajte pola sata. Zatim iscijedite sok od pola limuna u 350 mililitara vode i dodajte žlicu jabukovog sirćeta. Promiješajte i popijte napitak.

Kombinaciju limunovog soka, jabukovog sirćeta i vode pijte svaki sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Za otapanje kamena u bubregu može pomoći i uvin čaj. To je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za probleme s bubrezima i mjehurom. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić je također učinkovit lijek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šoljice čaja od preslice. To će vam ublažiti bolove.

I čaj od bosiljka ima pozitivan utjecaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mješavine soka od bosiljka i meda.

Autor: N.N/Izvor: Narodna medicina

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.