KINEZI U POSJETI BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

| 06/02/2019

Ako je suditi po samom početku godine, te posjetama tokom januara, a evo već i februara, i ove godine Visoko može očekivati desetine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta, a sve zbog arheoloških i turističkih lokaliteta na kojima radi Fondacija i koje svakodnevno, već dugi niz godina promovira dr. Semir Osmanagić.

Sve je više i interesantnih gostiju, a Bosanska dolina piramida postaje sve privlačnija destinacija i za goste iz Kine, što je posebno bitno s obzirom na razvoj ove mnogoljudne zemlje, te broj gostiju koji iz Kine idu širom svijeta. U srijedu 6.februara u posjeti Bosanskoj dolini piramida boravili su upravo Kinezi, koji su obišli Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a onda i Bosansku piramidu Sunca.

– Impresionirana sam piramidom i mislim da se ovdje radi o čudu koje još uvijek nije u tolikoj mjeri poznato svijetu, ali isto tako smatram da ljude treba upoznati s ovim projektom, s ovim piramidama, s činjenicom da u Bosni i Hercegovini postoje piramide i da u ovoj zemlji postoji i najviša piramida na svijetu. Što se samog projekta tiče, prvi put smo ovdje, sa mnom su kolege iz Ambasade Narodne Republike Kine, a za projekat smo čuli od svojih kolega i odlučili se za posjet. I ostale kolege su jako zadovoljne viđenim i sigurno ćemo o ovome pričati i našim ljudima iz Kine. – kazala nam je Huang Xuejia, iz Ambasade Kine u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.