KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SKUPŠTINE ZDK ZAKAZANA ZA 23. NOVEMBAR

| 20/11/2018

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak danas je držao radni sastanak s predstavnicima političkih stranaka koje su osvojile mandate u Skupštini ZDK, na kojem su dogovorili aktivnosti vezane za konstituirajuću sjednicu.

Predstavnici političkih partija u Skupštini ZDK odmah na početku sastanka su upoznati da konstitutirajuća sjednica još nije održana zbog toga što je Centralna izborna komisija kasnila pri dostavljanju materijala trenutnom predsjedavajućem Skupštine ZDK Jasminu Duvnjaku.

Termin prve konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK je u petak, 23. novembra, u 10 sati, a za sada nije poznato da li su svi novoizbrani kandati prihvatili mandate.

Današnjem sastanku prisustvovali su svi predstavnici političkih partija, a prisutnima se obratio predstavnik SDP-a Mladen Simić.

“Imamo jasno definisan dnevni red, ovisno o okolnostima i instrukcijma CIK-a, mislim da će sve biti kako smo isplanirali”, kazao je kratko Simić.

Predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak je kazao da je danas dogovoren dnevni red sjednice na kojem će biti održan svečani dio, izbor klubova Bošnjaka, Hrvata i Srba te izbor novog rukovodstva Skupštine ZDK.

klix.ba

Objavljeno u: Hronika, Politika

Komentari zatvoreni.