LAKO DOSTUPNO KOKOSOVO ULJE JE JEDAN OD NAJBOLJIH DAROVA PRIRODE

| 03/03/2018

c-u

Par godina unazad, preko naučnika, nutricionista, šminkera, frizera ili doktora, u naše živote uskače jedna vrlo čudotvorna namirnica – KOKOSOVO ULJE. Kupiti ga je lahko i većini je pristupačno. Možete ga pronaći u skoro svim marketima u Visokom.

Ukoliko se pitate kako i kada koristiti kokosovo ulje, postoji bezbroj načina – dokazanih, ali i onih koje sami možete pronaći. Istraživanja su već potvrdila da utiče na zaštitu srca i krvnih žila, jača imunitet, ubrzava metabolizam, potiče mršavljenje i poboljšava probavu. Kokosovo ulje je i dobro sredstvo za suhu i oštećenu kožu, a sve žene koje su probale kokosovo ulje kao masku za kosu, potpisuju da je čudotvorno.

Iz nekih nepoznatih razloga, kokosovo ulje se na našem tržištu masovno proširilo tek desetak godina unazad, iako se u Aziji koristi već tradicionalno i vjekovima kao narodni lijek, ali i u domaćinstvima. Na internetu su se pojavili mnogi članci i recenzije o ovom ulju da su se čak razvile i WEB stranice posvećene samo ovom čudu prirode.

Primjena je jednostavna i ne može doći do neželjenih dejstava. Eksperimentišite sa ovim uljem i pronađite način na koji vam odgovara da ga koristite.

Kokosovo ulje kao lijek…

Kako su ga azijski narodi koristili toliko dugo za liječenje, kokosovo ulje je dobar lijek i/ili pomaže liječenju niza bolesti kao što su kožne bolesti i rane, artritis i reuma, ugrizi kukaca, ispadanje kose, bolesti desni, crijevni paraziti, probavne smetnje, virusne i bakterijske infekcije, gljivice, zloćudne bolesti, dijabetes, oslabljen imunitet, hronični umor, migrena, depresija i tjeskoba, oslabljena koncentracija i pamćenje, Parkinsonova bolest, Alzheimerova bolest, Crohnova bolest, te mnoge druge.

Kokosovo ulje kao izvrstan tretman za njegu kože, kose, noktiju…

Dosta svjetski poznatih kozmetičara ovo ulje smatraju eliksirom za sve ono što moderna kozmetika nije uspjela da razvije. Neke od dokazano dobrih primjena su za njegu usne šupljine i čišćenje od toksina, masažu, brijanje i depilaciju, njegu i rast kose, prirodno sredstvo protiv ušiju, domaća hidratantna krema, piling za tijelo, uklanjanje šminke, njega noktiju, pomoć kod pelenskog osipa, opeklina i uboda insekata…

Kokosovo ulje danas mora biti neizostavno u domaćinstvu…

U kuhinji ga možete koristiti za pečenje ili prženje hrane jer za razliku od drugih ulja, koja na višim temperaturama drastično mijenjaju svoja svojstva, te postaju kancerogena, kokosovo ulje i dalje ostaje isto. Može biti i dobar namaz na hljeb, dodati čarobnu aromu toploj čokoladi ili kafi, te poslužiti za pravljenje raznih slastica.

Savjet PLUS za sve žene…

Svaka žena želi zdravu, sjajnu i jaku kosu. Kokosovo ulje je sve što vam treba. Ukoliko ga niste probale, jednostavno morate. Možete ga kombinovati sa proizvodima koje koristite, ali najlakši način je da, par sati prije pranja kose, nanesete kokosovo ulje na kosu i ostavite da djeluje. Lahko se ispire, a rezultat se može vidjeti odmah.
Ovo je najbolja i najjeftinija varijanta luksuzne maske za svaki tip kose. I ne, nije još jedna „internet priča“ – ovo zaista djeluje, kažem iz iskustva.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.