LOKALNI TIM ASUBIH VISOKO NAJAVLJUJE GENERALNU SKUPŠTINU I MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

| 01/11/2012

Peta Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) održat će se Bihaću u periodu od 9. do 11. novebra. Na skupštini se očekuje prisustvo preko 100 delegata, srednjoškolaca iz cijele države te dva učenika iz Visokog (MSŠ i Franjevačka gimnazija), ali i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i krovna je organizacija svih mladih koji idu u srednju školu na prostoru BiH.

ASuBiH je osnovana 4. 11. 2007. godine na Osnivačkoj generalnoj skupštini u Sarajevu podrškom preko 250 srednjoškolaca, predstavnika svojih srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Do sada je Asocijacija odradila veliki broj projekata kojim je uspjela obuhvatiti preko 5.000 srednjoškolaca iz svih područja Bosne i Hercegovine. ASuBiH se bavila edukacijom srednjoškolaca, označavanjem važnih datuma za srednjoškolce, međusobnom upoznavanju i druženju srednjoškolaca, saradnjom sa organizacijama i srednjoškolcima iz Evrope i sl.

Inicijativu za osnivanje ovakve organizacije pored samih srednjoškolaca je pokrenula njemačka fondacija Schuler Helfen Leben (SHL) koja je i dugogodišnji sponzor i pokrovitelj svih projekata ASuBiH-a.

Lokalni tim ASuBiH Visoko je osnovan 12.10. 2011. godine i  do sada je uspješno  realizovano 9 projekata koji su imali za cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca, promociju ASuBiH-a i Lokalnog tima Visoko, humanitarne akcije kao i party. Sljedeći projekat koji organizuje Lokalni tim ASuBiH Visoko je obilježavanje 17.11. Međunarodnog dana srednjoškolaca.

Ako ste srenjoškolac/ka i imate želju da se družite i učestvujete u projektima, pridružite nam se na facebook grupi Lokalni tim Visoko ili na stranici Lokalni tim ASuBiH Visoko.

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.