MAŠALA, MAŠALA…ŠTAMPA SE ČETVORKA

| 12/08/2018

Kad god hoće nova knjiga izić sjetim se moje rodice Vildane kad je čak sa Hrida, nije ti šala, došla na promociju druge knjige, a ostavila dijete sa babom, i valjda Esmi oduljilo i dokundisalo bez mame , pomalehna je bila, a pametna majka je ubila, stala na stepenice i kad je ugledala materešinu veli:

“Draga mati gdje si ti do sada ko da si bila na promociji Rat i mir, a ne na Hadžibegu!?”

Što vam ovo govorim?

Kad god ugledam ove moje knjige u izlozima knjižara tačno bi zaplako kako su se usukale između onih debelih knjižurina, a ove moje, Bog dao utanjile dašak vjetra bi hi oduho. Od one Čičkove debelguze se haman i ne vide.

Nejse.

Zato će ova, četvrta, ako Bog da bit, mašala najdeblja mi i najljepša od svih do sad, a moće se kupit u svim knjižarama kod nas, ne ko do sad što se ko na recept prodavala i ko za lijeka tražila, ne budi primjenjeno.

Ubucio je Samir, haman 500 stranica ima, a Mirsad i Budislav uljepšali, a sve to zahvaljujući izdavačkoj kući Zoro, Opštini Centar i štampariji A dizajn iz Sarajeva..

Taman na vakat za bajramluka nekom dragom insanu.

U zdravlju i rahatluku je čitali, dijelili i govorili drugima ko što ste i tri prethodne i ko što bi svaku dobru knjigu trebali, bezbeli.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.