MENSUR LEPIĆ – SPORTSKI RADNIK OPĆINE VISOKO ZA 2017. GODINU

| 27/02/2018

Mensur Lepić je rođen 5. marta 1964. godine u Visokom. Osnovnu školu završio je u Donjem Moštru, a srednju medicinsku školu u Sarajevu.

Bio je aktivan igrač u NK “Radnik“ D.Moštre (danas NK“Moštre“). Radio je u NK “Moštre“ kao fizioterapeut 10 godina. Po formiranju škole ritmičke gimnastike u Visokom bio je aktivan član u školi, koja 2003. godine prelazi i registruje se kao klub ritmičke gimnastike“Visoko“. Kao član UO KRG “Visoko“ sudjelovao je u organizaciji šest Međunarodnih turnira u našem gradu.

2012. godine na Skupštini KRG “Visoko“ izabran je na mjesto predsjednika UO KRG “Visoko“, te mu je na Skupštini 2016. godine mandat produžen na još 4 godine.

Sa svojim bližim saradnicima uspio je organizovati 1. Državno prvenstvo BiH u ritmičkoj gimnastici za koje je dobio sve pohvale od stručnih ljudi u gimnastičkom savezu BiH.

Na osnovu dosadašnjeg rada i rezultata u klubu izabran je za potpredsjednika Skupštine Federalnog gimnastičkog saveza BiH. Trenutno obavlja dužnost v.d. predsjednika Skupštine Federalnog gimnastičkog saveza BiH.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, Mensur Lepić je dobio priznanje “Sportski radnik općine Visoko za 2017. godinu”.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.