MLADA VISOČANKA DONIRALA SVOJU KOSU UDRUŽENJU “SRCE ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA”

| 04/04/2018

Još jedna lijepa priča je utoplila naša srca. Naime, u okviru projekta “Moja kosa tvoja kosa” koji sprovodi Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pod pokroviteljstvom Vlade Švicarske je do sada preko 300 građana širom BiH i regiona, pa i šire, doniralo svoju kosu za potrebu pravljenja perika za djecu koja su trajno ili privremeno pretrpjela gubitak svoje kose. Ovaj humani projekat pomijera sve granice i spaja ljude udaljene hiljadama kilometara. Do sada je u okviru projekta izrađeno 16 perika za 16 djevojčica.

Jedna priča je posebno dirnula ljudska srca. To je priča o mladoj Visočanki, 12-godišnjoj Sajri Kalić, koja je odlučila donirati svoju kosu i pokloniti je djevojčicama s kojima zaista suosjeća, jer su spojene istom sudbinom.

Naime, Sajri je prije 10 godina uspostavljena dijagnoza akutne limfoblastne leukemije i ona je prošla svoje liječenje, baš kao i djevojčice kojima daruje svoju kosu. Isto tako je izgubila i svoju kosu. Sajra svoju kosu nije šišala nikako za tih 10 godina i sada je odlučila da se ošiša i donira svoju kosu kako bi usrećila neku djevojčicu koja se nalazi tamo gdje je Sajra nekad bila.

Za Sajru možemo reći s ponosom da je jedno divno pametno dijete, odlikašica koja krasi jedno odjeljenje 6.razreda osnovne škole, a iznad svega je jedan veliki borac koji je izborio svoju bitku i izašao kao pobjednik. Pored toga Sajra je vrijedni volonter Udruženja “Srce za djecu” i zaista smo sretni što poznajemo i imamo u svojim redovima takvu jednu snažnu i hrabru mladu damu.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.