MMS FESTIVAL UMJETNOSTI I KREACIJE – DOPUSTI STAROM KOMPJUTERU DA SPASI BIH

| 08/02/2013

visoko-mms

Poznavanje rada na računaru i uopšte kompjuterska pismenost su već postali conditio sine qua non, bez čega teško da se može računati na bilo kakav nastavak školovanja. MMS je odlučio da pomogne klincima koji sanjaju o računaru i omugući im da prve korake uče na pravim umjetničkim instalacijama. Zapravo o čemu je riječ?

Osnovna tema Many Man Showa jeste reciklaža, tj. izdvajanje materijala iz otpada i ponovo korištenje. Cilj je da se iskoriste stvari koje su već odavno prestale da imaju svoju svrhu. Na primjer stari računari koji su već odavno zamijenjeni bržim, novim, boljim, ali ipak stoje negdje u podrumu ili na tavanu i skupljaju prašinu.

MMS (Many Man Show- festival umjetnosti i kreacije)  će pružiti vašim starim kompjuterima šansu i dati im priliku da ponovo zablistaju kao nekada u vašoj sobi. MMS pokreće akciju prikupljanja i remonta starih kompjutera. Stare kompjutere ćemo popraviti, zamijeniti dijelove koji su pokvareni i osposobiti ih za rad. Takve kompjutere ćemo donirati jednoj osnovnoj školi na području općine Visoko, kojoj ti računari budu najpotrebniji. Možda sakupimo pet računara  a možda i dvadeset, koliko god ih bude neki osnovci će dobiti priliku da se njima svakodnevno služe i da uhvate korak sa svojim vršnjacima.

Pored toga što će kompjuteri biti popravljeni, oni će biti i oslikani od strane mladih i uvaženih visočkih umjetnika. Svaki kompjuter će dobiti jedinstven izgled i neće biti samo tehničko pomagalo nego će služiti i kao umjetničko djelo.

Dakle, vaš kompjuter se nalazi između otpada i učionice osnovne škole sa potpuno novom «garderobom». Razmislite gdje mu može biti bolje.

Akcija prikupljanja starih (ali i novih) računara počinje 11. Februara 2013. godine. Ako ste voljni postati dio ove akcije, molimo vas da nam se javite putem maila: manymanshow@gmail.com ili jednostavno na FB stranici: http://www.facebook.com/many.man.show.

Kada prikupimo dovoljno kompjutera i kompjuterske opreme, pozvat ćemo vas na oslikavanje istih.

Srdačno,  MMS

 

 

 

 

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.