NAČELNICA BABIĆ POSJETILA NOVOIMENOVANU DIREKTORICU JU GRADSKA BIBLIOTEKA VISOKO

| 01/08/2018

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je upriličila zvaničnu posjetu JU Gradska biblioteka Visoko povodom imenovanja nove direktorice, Ajše Šahinović. Ovom prilikom načelnica Babić uputila je čestitke i želju za uspješan rad, a razgovarano je o dosadašnjem radu JU Gradska biblioteka Visoko, kao i o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

Razmatrane su i aktivnosti povodom 29. augusta, Dana općine Visoko koje bi uključivale realizaciju dvije kreativne radionice:

–         Zaboravljene dječije igre i

–         Bonton.

Radionica bi bila organizovana na otvorenom, za djecu, a za roditelje u prostorijama Kulturnog centra „Altindag-Visoko“.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o važnosti biblioteke kao vodeće institucije u popularizaciji pisanje rijeći i knjige općenito.

Inače, bibliotečki kadar ove javne ustanove čine dva magistra nauka, profesor Bosanskog jezika i književnosti, te diplomirani bibliotekari i komparativisti. Pored licence za rad u programu COBISS, uposlenici imaju dugogodišnje iskustvo u bibliotečkoj djelatnosti.

Općinska načelnica je dala punu podršku JU Gradska biblioteka Visoko za sve buduće projekte, koji imaju cilj promovisanja i realizacije kulturnih dešavanja u našem gradu.

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.