NEZAVISNI BLOK: KASUMOVIĆ I KONAKOVIĆ UVJERENI U ŠEPIĆEVU POBJEDU

| 04/09/2018

”Senad Šepić ima podršku i u našem narodu i međunarodnoj zajednici. Mlad je ali ima dovoljno iskustva u politici da zna kako zaštiti državu i što je najvažnije zna kako da svi zajedno vratimo ovu državu narodu jer su je ovi vladajući ukrali. Građani žele da se ravnomjerno rasporede i bogatstvo i bijeda, zato im fali poštena država”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i nosilac liste NB-a za Parlament BiH.

”Naša ključna borba je protiv partokratije i stranaka koje su uzurpirale sva prava građana. Danas, da bi bilo šta postigli morate biti član neke političke stranke, u većini slučajeva vladajuće. Trenutno, najveći problem u našoj državi je odlazak mladih ljudi. Primarni zadatak je zaustaviti generacije koje bi mogle učiniti svojim angažmanom, trudom i znanjem vratiti BiH na pravi kolosjek”, istakao je Elmedin Konaković, dodajući da moramo graditi pravednije društvo jer mladi odlaze zbog nepravde.

”Građani poslije izbora mogu očekivati poštenu državu, da sve institucije budu u službi građana. Stranke ljevice i desnice su svoje šanse prokockale i unazadile ovu zemlju. Naš put je sredinom i naprijed, uz podršku širokog političkog centra i mi ćemo na toj platformi napraviti buduće vlade u BiH.  Mi hoćemo da institucije vratimo narodu, da svi ljudi u BiH imaju jednaka prava i da se svaki predjel države ravnomjerno razvija“ – istakao je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH. I ostali učesnici su poručili su kako je vrijeme za poštenu Bosnu i Hercegovinu.

Press služba NB

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.