NEZAVISNI BLOK VISOKO: BLOK MLADIH VICEPRVAK MALONOGOMETNOG TURNIRA U KONDŽILU

| 20/08/2018

Danas je održan tradicionalni malonogometni turnir u Kondžilu u MZ Radovlje. Ekipa Bloka mladih NB Visoko je u finalnoj utakmici poražena rezultatom 3:2 i na taj način zauzela drugo mjesto turnira. Sve utakmice do finalne su pobijedili glatko sa visokim razlikama u golovima u odnosu na protivničke ekipe.

Ovaj malonogometni turnir je organizovala MZ Radovlje u sjećanje na poginule šehide u sklopu manifestacije pod nazivom „Da se ne zaboravi“.

Mirsad Čučuk, predsjednik IO NB Visoko je dao kratak osvrt: „Pozdravljamo ovakve događaje koji doprinose zbližavanju naših građana i očuvanju uspomena na naše najbolje očeve i sinove koji su dali živote za našu jedinu domovinu. Nisam želio da budem na samom otvaranju manifestacije, došao sam da kao navijač bodrim naše momke i uživao sam u njihovoj lepršavoj, fer i korektnoj igri. Želio bih da pomenem našeg Armina Nukića, magistra informacionih tehnologija i koordinatora za digitalne medije NB Visoko, koji je dao svoj veliki doprinos u organizaciji same manifestacije jer je tokom iste bio glavni pomoćnik organizatoru, pored toga što je i izgarao kao igrač na malonogometnom terenu.
Zaista imamo omladinu na koju svi možemo biti ponosni i moramo im svi dati podršku da se izbore za svoju sudbinu ovdje, da grade svoje karijere i porodice pored svojih roditelja, a ne da moraju ići vani u potrazi za boljim sutra.“

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.