NEZAVISNI BLOK VISOKO– NAŠA OMLADINA OČISTILA I UREDILA STADION U BUZIĆIMA

| 18/08/2018

Ovih dana je u organizaciji Mustafe Hajrića, koordinatora Bloka mladih NB Visoko, provođena akcija dobrovoljnog čišćenja i uređivanja mjesnog stadiona u Buzićima.
Pomenuti stadion je napravljen prije 26 godina udruženim radom mještana, koji su golim rukama, bez mehanizacije, prekopali zapuštenu šikaru, kultivisali teren i omogućili svima da na tom mjestu provedu nezaboravne trenutke zajedničkog druženja. Generacije su odrastale na tom stadionu, uz bezbrižnu igru i druženje, da bi pojavom modernih tehnologija posljednjih godina stadion sve rjeđe bio posjećivan i korišten.
Entuzijasti iz Bloka mladih NB Visoko su odlučili da svoje slobodno vrijeme i dane raspusta poklone za dobrobit svojih komšija, te su očistili i uredili mjesni stadion u Buzićima u cilju omogućavanja boljih uslova za igranje i druženje mještana. Na djelu je bila mladalačka snaga u spoju sa iskustvom, jer su svoju pozitivnu energiju prenijeli i na roditelje od kojih su pojedinci ličnim učešćem podržali svoje sinove i kćeri.
Moto ovih mladića i djevojaka je jednostavan, “pomaganjem lokalnim zajednicama, doprinosimo globalnom nivou”.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.