NOGOMETAŠI BOSNE DOČEKUJU SANJANE, “ZELENI” VEČERAS PROTIV ČAPLJINE

| 20/10/2012

Nakon fantastične pobjede na gostovanju u Bihaću, nogometaši Bosne će ove subote u okviru 11. kola Prve lige FBiH odigrati utakmicu na stadionu Luke.

U derbiju kola, „žutoljubičasti“ će odmjeriti snage sa ekipom Podgrmeča iz Sanskog Mosta. Gosti su trenutno na trećem mjestu sa 17 bodova, imaju pet pobjeda, dvije utakmice su odigrali neriješeno i tri puta su poraženi. Bosna je na šestom mjestu i ima bod manje, pet pobjeda, jedan remi i četiri poraza.

Solidna ekipa iz bosanske Krajine je u prošlom kolu prosula bodove na domaćem terenu pa će ovo biti prilika da se iskupe na vrućem gostovanju u Visokom. Utakmica na stadionu Luke počinje u 14:30, a na tribinama se kao i u dosadašnjim utakmicama očekuje veliki broj navijača s obzirom da podrška od strane Demona neće izostati budući da su najavili okupljanje i podršku.

U okviru 5. kola Premijer rukometne lige BiH, rukometaši Bosne Prevent igraju prvu od dvije uzastopne utakmice na domaćem parketu. Protivnik je ekipa Čapljine, a ova utakmica bi trebala odrediti dalji tok dešavanja u klubu pa sve osim pobjede bilo bi ravno kastrofi. Utakmica u KSC „Mladost“ počinje u 19:00, a sudit će je sudijski par Dragičević-Križanec.

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.