NOVI JAVNI POZIV ZA PRODAJU POGONA GORUŠA – KTK VISOKO

| 26/01/2013

visoko-ktk

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) namjerava raspisati novi javni poziv za prodaju, metodom neposredne pogodbe, Tehničko-tehnološke cjeline za proizvodnju obuće Goruša, vlasništvo “KTK Visoko” d.d. Visoko.

Direktor APF-a Šuhret Fazlić izjavio je Agenciji Fena da je bilo zainteresiranih kupaca za kupovinu te proizvodne cjeline u vlasništvu “KTK Visoko”, ali da u pregovorima nije postignut dogovor s kupcem u vezi s kupoprodajnom cijenom.

Tehničko-tehnološku cjelinu za proizvodnju obuće Goruša čine poslovne zgrade površine 3.569 m2 ,s pripadajućim zemljištem površine 11.551 m2, što ukupno čini 15.120 m2.

Početna cijena na prethodnom javnom pozivu bila je 4.256.277 KM, uz uvjet da se cjelokupan iznos ugovorene cijene predmeta prodaje plaća u gotovom novcu i da se ponude s cijenom nižom od 70 % ne vrednuju po tom kriteriju.

Također, uvjet je bio preuzimanje 150 radnika “KTK Visoko” d.d. Visoko u roku od 30 dana po zaključivanju kupoprodajnog ugovora i njihovo zapošljavanje na neodređeno vrijeme, odnosno  najmanje tri godine od dana prijema, te  nova finansijska ulaganja od 400.000 KM.

Izvor: Fena

Objavljeno u: Privreda

Komentari zatvoreni.