OD UTORKA NIŽE CIJENE GORIVA

| 15/12/2012

Nova cijena benzina BMB 95 bit će 2,35 KM, dok će se cijena BMB 98 kretati oko 2,40 KM, a cijena litra dizelskog goriva bit će oko 2,40 KM, ali je moguće da se posebne vrste ovog goriva nađu i po cijeni od 2,35 KM.

Na benzinskim pumpama u Federaciji BiH početkom sljedeće sedmice očekuju se niže cijene naftnih derivata za pet pfeninga po litru, rekao je za Dnevni avaz Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika nafte i naftnih derivata.

Prema njegovim riječima, većina distributera goriva do utorka bi trebala Federalnom ministarstvu trgovine dostaviti zahtjeve za korekciju cijena koji se odnose na dizel gorivo i lož-ulje.

„Maloprodajna cijena dizela i lož-ulja od sljedećeg tjedna bit će zasigurno niža za najmanje pet pfeninga. Nove rafinerijske cijene dostavit će nam Federalno ministarstvo trgovine, nakon što njima distributeri pošalju zahtjeve za korekciju“ kaže Bošković.

Istaknuo je kako su od početka sedmice neznatno snižene cijene goriva u zemljama regije te da je bilo očekivano da će se to dogoditi i u BiH.

Također, razlog za pojeftinjenje je i snižavanje cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, kao i pad tečaja dolara.

Cijena litra dizelskog goriva bit će oko 2,40 KM, ali je moguće da se posebne vrste ovog goriva nađu i po cijeni od 2,35 KM.

Nova cijena benzina BMB 95 bit će 2,35 KM, dok će se cijena BMB 98 kod distributera koji su se odlučili za pojeftinjenje kretati oko 2,40 KM.

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.