OSNIVANJE KANTONALNOG ODBORA I IZBORNOG ŠTABA NB ZDK

| 03/08/2018

Dana 01.08.2018. godine, kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, sa predstavnicima Nezavisnog bloka ZDK posjetio Zavidoviće, Žepće i Željezno Polje. Ovu posjetu je iskoristio za ragovore sa stanovništvom o aktuelnim temama u BiH i ujedno predstavio program koji nudi Nezavisni blok.

Nakon posjete ovim mjestima, glavna tribina je održana u prostorijama hotela Dubrovik u Zenici. Ovaj skup su uveličali i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, te predsjednici i članovi općinskih odbora ZDK.

Prije same tribine u Zenici, održan je radni sastanak kantonalnog odbora NB-a ZDK koji je sazvao i vodio predsjednik NB-a, Senad Šepić. Po prijedlogu predsjednika NB-a, Senada Šepića, izabrano je uže rukovodstvo kantonalnog odbora NB-a ZDK. Između ostalog, jednoglasnom odlukom izabrani su predsjednik, tri podpredsjednika i sekretar kantonalnog odbora NB-a ZDK. U kantonalni odbor ulaze predsjednici/koordinatori općinskih odbora NB-a za područje ZDK, predsjenica mladih ZDK i predsjednica žena ZDK.
Na sastanku je, također, konstatovano da članovi kantonalnog odbora NB-a ZDK predstavljaju ujedno i kantonalni izborni štab NB-a ZDK za predstojeće izbore.

Istovremeno je dogovoreno da će se odbor sastajati sedmično radi utvrđivanja radnih aktivnosti i planova za predstojeći period do i za vrijeme izborne kampanje.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.