POČELA OVOGODIŠNJA „ŠKOLA ZA VODIČE FONDACIJE“

| 04/02/2019

U nedjelju, 3. februara 2019. u kompleksu Ravne održan je prvi sastanak sa grupom uglavnom mladih ljudi koji su se u proteklom periodu prijavili na konkurs Fondacije za „Školu za vodiče“ koja će i ove godine kroz februar, mart i april biti realizirana na arheološko-turističkim lokacijama Fondacije.

Sastanku je prisustvovalo ukupno 18 kandidata, a u ime Fondacije obratili su im se i s njima razgovor obavili Sabina Osmanagić, pomoćnica direktora Fondacije, te Ajdin Ahmetspahić koordinator.

– Izuzetno nam je drago što je ovaj naš projekat, koji uglavnom okuplja mlade ljude, imao pozitivne efekte proteklih godina, pa smo tako i ove godine imali 30-ak aplikacija, a 18 kandidata danas je prisustvovalo i prvom zvaničnom sastanku. Po onome što smo imali priliku vidjeti kroz njihovo predstavljanje koje su nam poslali, a danas i kroz razgovor, radi se o izuzetno pametnim i talentiranim osobama, koje su iskazale želju da postanu dio tima Fondacije. Ovo je bio prvi, preliminarni razgovor, a u narednu nedjelju počinjemo i sa učenjem, obilascima lokacija i radom, pa će se kroz period od 10-ak sedmica iskristalisati i pokazati oni najbolji koji će od ove sezone postati naši vodiči. – kazao nam je Ahmetspahić.

O samoj Fondaciji, radu, istraživanjima, otkrićima, ali i onome što se očekuje od kandidata, govorila je gospođa Osmanagić.

– Ovo ovdje nisu klasična radna mjesta, nisu klasični poslovi, već rad u koji dajemo sebe, koji nosimo sa sobom i obavljamo s ljubavlju i zadovoljstvom. Ono što vam mogu reći jeste da smo u Fondaciji svi kao jedna velika porodica i to je ono čime se zaista ponosimo, međuljudski odnosi, kolegijalnost i saradnja su na vrhunskom nivou i na tome uvijek radimo, ali i kvalitet koji imamo iz godine u godinu dižemo na sve viši nivo i s ponosom možemo reći da je naša vodička služba sigurno najbolja na našim prostorima, ali i u ovom dijelu Evrope. – kazala je, između ostalog, gospođa Osmanagić na predstavljanju kandidata.

Pomenuti kandidati većinom dolaze iz Visokog i Sarajeva, a od naredne sedmice, tačnije od nedjelje, s radom počinje i Škola za vodiče, koju će svi kandidati proći, te na kraju, krajem mjeseca aprila i završni ispit, kada će biti poznato koji su kandidati zadovoljili i koji su kandidati novi članovi tima Fondacije.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.